GRUPA I

Cześć, to My- najmłodsze przedszkolaki bo mamy dopiero po trzy latka. Niedawno się poznaliśmy i czas umyka nam na wspólnym śpiewaniu, tańczeniu i nauce. Codziennie odkrywamy nasze przedszkole, do którego przychodzimy z radością. Nasza sala jest kolorowa i pełna zabawek. Bardzo ją lubimy i miło spędzamy w niej czas bawiąc się i rozmawiając. Podczas zajęć uczymy się wierszy, piosenek, chętnie rysujemy i kolorujemy. Dużo radości sprawiają nam spacery i zabawy na placu zabaw. Po intensywnej pracy i wielu wrażeniach związanych z odkrywaniem otaczającego świata, chętnie odpoczywamy słuchając kołysanek. Codziennie stajemy się coraz bardziej samodzielni i potrafimy dzielić się zabawkami. Każdy dzień w przedszkolu przynosi nam mnóstwo radości i nowych doświadczeń.

Zabawa w teatr

Za sprawą opowiadania H. Bechlerowej pt. "Kłopoty Burka z podwórka" przenieśliśmy się dziś w świat teatru. Ni tylko obejrzeliśmy teatrzyk sylwet, ale mieliśmy też przyjemność osobiście wystąpić na naszej przedszkolnej scenie. Długo oklaskiwaliśmy popisy aktorskie "Gospodarza", "Gospodyni", "Franka" i "Burka". Jesteśmy coraz odważniejsi i zdecydowanie polubiliśmy zabawy w teatr.

Dary Pani Jesieni

Już wiemy, jak wyglądają warzywa; nawet potrafimy je nazwać! A dzisiaj przyjrzeliśmy się dokładniej owocom: jak wyglądają, jak się nazywają i jak smakują. A to za sprawą sałatki owocowej, którą zrobiliśmy na zajęciach. Była przepyszna! Lubimy warzywa i owoce, bo są smaczne i zdrowe!

Październik

Zamierzenia dydaktyczno-wychowawcze

Dzień Przedszkolaka

Dnia 23 września obchodziliśmy w naszej grupie Dzień Przedszkolaka. Tego dnia dzieci zaproszone były do wspólnej zabawy, tańców, śpiewów oraz konkursów. Radości i śmiechu było co niemiara. Wszyscy świetnie się bawiliśmy!!!

Wyjazd integracyjny

Serdecznie zapraszamy

Plac zabaw

Dnia 9 września odbyliśmy z naszymi paniami i wężem Frankiem pierwszy spacer po naszym przedszkolnym placu zabaw. Oprowadzono nas  i wytłumaczone zostały zasady bezpiecznej zabawy jak i korzystania z urządzeń. Po wspaniałej zabawie  na świeżym powietrzu wróciliśmy do naszej sali aby zjeść pyszny obiadek i przygotować się do snu.

Wrzesień

Zamierzenia dydaktyczno-wychowawcze