GRUPA I

Cześć, to My- najmłodsze przedszkolaki bo mamy dopiero po trzy latka. Niedawno się poznaliśmy i czas umyka nam na wspólnym śpiewaniu, tańczeniu i nauce. Codziennie odkrywamy nasze przedszkole, do którego przychodzimy z radością. Nasza sala jest kolorowa i pełna zabawek. Bardzo ją lubimy i miło spędzamy w niej czas bawiąc się i rozmawiając. Podczas zajęć uczymy się wierszy, piosenek, chętnie rysujemy i kolorujemy. Dużo radości sprawiają nam spacery i zabawy na placu zabaw. Po intensywnej pracy i wielu wrażeniach związanych z odkrywaniem otaczającego świata, chętnie odpoczywamy słuchając kołysanek. Codziennie stajemy się coraz bardziej samodzielni i potrafimy dzielić się zabawkami. Każdy dzień w przedszkolu przynosi nam mnóstwo radości i nowych doświadczeń.

Świąteczne Spotkanie

Dn. 17 grudnia 2019 r. (wtorek) o godz. 16:30

Mikołajki

Dnia 6 grudnia w naszym przedszkolu wszyscy przenieśliśmy się w ,,bajkowy świat". Nasze Przedszkolaki wyglądały jak małe elfy, a może raczej jak małe Mikołaje, ponieważ wszystkie dzieci ubrane były wyjątkowo- po prostu czerwono i ,,mikołajkowo". Od rana w przedszkolu panował gwar i radość. Zabawy było co nie miara. Wszyscy świetnie się bawiliśmy!

Doświadczenia

Dzisiaj  na zajęciach prowadziliśmy działania badawcze. Dowiedzieliśmy się, jakie właściwości ma sól, czy łatwo rozpuszcza się w wodzie. Zbadaliśmy też węgiel oraz przyjrzeliśmy się bliżej zamianie wody w lód. A na zakończenie podziwialiśmy zjawisko rozchodzenia się barw w mleku pod wpływem detergentu. Zabawy badawcze dają nam dużo radości w odkrywaniu nowego oraz poznawaniu świata.

Grudzień

Zajęcia otwarte

Dnia 26 listopada odbyły się w naszej grupie zajęcia otwarte. Rodzice mieli okazję zobaczyć jak ich dziecko bierze udział w zabawach matematycznych.

Dzień Pluszowego Misia

Dzisiaj w przedszkolu  Święto Pluszowego Misia !

Zajęcia otwarte-Zapraszamy!

Serdecznie zapraszamy rodziców na zajęcia otwarte, które odbędą się

ŚWIĘTO ODZYSKANIA NIEPODLEGŁOŚCI

Już od rana w przedszkolu dało się wyczuć podniesioną atmosferę. Dzieci i panie w strojach galowych, z biało-czerwonym emblematami na piersi. Nasza grupa też przyłączyła się do wspólnych obchodów Święta Odzyskania Niepodległości. Najpierw udekorowaliśmy tablicę biało-czerwoną "flagą" z naszych odrysowanych dłoni; nastęnie udaliśmy się na piętro gdzie oglądaliśmy z całym przedszkolem uroczystą akademię w wykonaniu naszych starszych kolegów.

Mały Miś

Drodzy Rodzice!

Listopad

Wiatr-zabawy badawcze

Wiatr jest nieodłącznym elementem jesiennej aury. Czym jest wiatr próbowaliśmy dociec na dzisiejszych zajęciach. Sami wytworzyliśmy wiatr wachlując powietrze kartkami i za pomocą wachlarza. Spróbowaliśmy poobserwować, jakie skutki wywiera wiatr na styropianowe kulki oraz wodę. Ale chyba najbardziej podobał nam się odrzutowiec z balona.

Skąd mamy mleko?

No oczywiście ze sklepu! Ale jak się tam znalazło? Na te i inne pytania

Plac zabaw jesienią

Pogoda dopisuje w tym tygodniu więc korzystamy z jej uroków i bawimy się na przedszkolnym placu zabaw.

Idzie jesień z ...deszczem

Ten tydzień w naszej grupie poświęcony jest wodzie. Dowiedzieliśmy się, jak ważna jest woda w życiu człowieka, roślin i zwierząt. Zrobiliśmy doświadczenie za pomocą, którego zrozumieliśmy, dlaczego w wodzie ciepłej balon podnosi się do góry, natomiast w wodzie zimnej opada. Następnie za pomocą folii bąbelkowej i farby pomalowaliśmy kalosze.

Zabawa w teatr

Za sprawą opowiadania H. Bechlerowej pt. "Kłopoty Burka z podwórka" przenieśliśmy się dziś w świat teatru. Ni tylko obejrzeliśmy teatrzyk sylwet, ale mieliśmy też przyjemność osobiście wystąpić na naszej przedszkolnej scenie. Długo oklaskiwaliśmy popisy aktorskie "Gospodarza", "Gospodyni", "Franka" i "Burka". Jesteśmy coraz odważniejsi i zdecydowanie polubiliśmy zabawy w teatr.

Dary Pani Jesieni

Już wiemy, jak wyglądają warzywa; nawet potrafimy je nazwać! A dzisiaj przyjrzeliśmy się dokładniej owocom: jak wyglądają, jak się nazywają i jak smakują. A to za sprawą sałatki owocowej, którą zrobiliśmy na zajęciach. Była przepyszna! Lubimy warzywa i owoce, bo są smaczne i zdrowe!

Październik

Dzień Przedszkolaka

Dnia 23 września obchodziliśmy w naszej grupie Dzień Przedszkolaka. Tego dnia dzieci zaproszone były do wspólnej zabawy, tańców, śpiewów oraz konkursów. Radości i śmiechu było co niemiara. Wszyscy świetnie się bawiliśmy!!!

Wyjazd integracyjny

Serdecznie zapraszamy

Plac zabaw

Dnia 9 września odbyliśmy z naszymi paniami i wężem Frankiem pierwszy spacer po naszym przedszkolnym placu zabaw. Oprowadzono nas  i wytłumaczone zostały zasady bezpiecznej zabawy jak i korzystania z urządzeń. Po wspaniałej zabawie  na świeżym powietrzu wróciliśmy do naszej sali aby zjeść pyszny obiadek i przygotować się do snu.

Wrzesień