"Jość ideja"- spektakl w Teatrze Dramatycznym

Środowy poranek przywitał nas sporą dozą jesiennego słońca.To  wróżyło nam dobrą pogodę na wyjście do Teatru Dramatycznego. Zostaliśmy zaproszeni  w ramach Festiwalu ODE na spektakl „Jość ideja” (Jest idea) Teatru Horada Siabrou z Mińska, który prowadzą sławy białoruskiej sceny teatralnej i filmowej – Anna i Paweł Charlańczuk. Artyści doprowadzili naszych młodych widzów do wybuchu totalnego teatralnego szaleństwa i niekończących się owacji na stojąco!  Co to był za spektakl! Muzyka, śpiew, a nawet tańce i te rozbawione w zachwycie nasze oczy. Ale to, co najważniejsze w tym spektaklu to przesłanie, iż najważniejsze w życiu małego i dużego człowieka to przyjaźń, miłość, radość i przebaczenie.  I mimo, że niektórzy dopiero zaczynają swoją przygodę z literaturą białoruską, to dzięki wspaniałym pomysłom i umiejętnościom aktorskim  zrozumieli wszystko! smiley

PS. W drodze powrotnej do przedszkola mieliśmy okazję zobaczyć rudą wiewiórkę, która przemykała między drzewami. Ile było radości i okrzyków!

grupa6