18 wrzesień 2017

Dzień Przedszkolaka na Stadionie Miejskim

W dniu dzisiejszym na Stadionie Miejskim miało miejsce bardzo miłe wydarzenie: uroczystość z okazji Ogólnopolskiego Dnia Przedszkolaka! :) Tuż po godzinie 10:00 przedstawiciele przedszkola ruszyli w ten deszczowy dzień taksówkami na ulicę Słoneczną :) I jak nazwa ulicy wskazuje było iście słoniecznie i bajkowo:)  Podczas uroczystości wszyscy wspólnie odśpiewaliśmy Hymn Przedszkolaka oraz powitaliśmy pana Prezydenta Miasta Białegostoku Tadeusza Truskolaskiego. Pan Prezydent przeczytał dzieciom opowiadanie Wiery Badalskiej pt:"Ballada o uprzejmym rycerzu" . Dzieci miały okazję zadać pytania Prezydentowi Miasta. Dowiedzieliśmy się, że Pan Prezydent bardzo lubi jeździć na nartach, nie jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie (z racji częstych podróży służbowych:)). Pan Tadeusz Truskolaski odpowiedział równiez na pytanie "Jak zostać Prezydentem?" oraz "Czy chciał zostać Prezydentem....?" :) Na zakończenie nie zabrakło gier, zabaw i wspólnych tańców :) Przypominamy: Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka 20 września :)